Marcella in Argentinië

Aangekomen in Buenos Aires!

Hallo allemaal,

Jullie moesten even wachten, maar hierbij dan eindelijk mijn eerste berichtje!

Helemaal veilig aangekomen hier na een lange reis, die helemaal perfect ging met overstappen en alles. Alleen had ik een erg slechte plek in het vliegtuig, aan het eind met een kind van 1 jaar naast me (erg schattig maar dat kan af en toe erg omslaan....) en een groep jongeren die de hele tijd naast/achter/voor mij staand aant kletsen waren... Maargoed ik heb het hier allemaal al redelijk bijgeslapen!

Opgehaald door de taxichauffeur van de taalschool, en naar appartement gebracht. Daar aangekomen waren er geen huisgenootjes nog, maar wel de familie die op de 1e verdieping woont waar ik even werd opgevangen (en alleen spaans kunnen), uiteindelijk kwam er één van de huisgenootjes thuis, een nederlands meisje (deanderen zijnnaar de Igazu waterfalls maar gaan ook weg deze week)die me de volgende dag de hele dag op sleeptouw heeft genomen ;) Al heerlijk bij een mooi park gelegen in Palermo, naar het centrum geweest en de havenkant, Puerto Madero, en toen lekker uit eten! Was erg geslaagd.

Vandaag ben ik alleen erop uitgeweest, ben eerst naar m'n stageplek gelopen (half uur over gedaan maar moet schijnbaar in 20 min. kunnen ;) , toen een metro in de buurt naar het centrum genomen. Beetje omgelopen en toen Casa Rosada en Plaza de Mayo gevonden. Daar beetje gezeten, met een oud mannetje gepraat die me daarna meteen een zoen op m'n wang gaf toen ie wegging (had ook weer niet meteen gehoeven haha) Al flink vrienden gemaakt dus ;)

Toen teruggegaan naar m'n eigen wijk. Het was zo rustig overal in het centrum en ik dacht dat de winkels gesloten waren daar(wat niet zo was, grr). Dus nog geen simkaart en wereldstekker gekocht. En zo ga ik uit eten met m'n NL huisgenootje en haar zus die is aangekomen vandaag.

Ik woon in mijn wijk perfect: de metro is 2 min. lopen en het park 1 min, in mijn straatje, dat uitkomt op Avenida Rivadavia (een grotere weg met winkels en restaurants die helemaal naar het centrum loopt), zit een wasserette, op de hoek een ijswinkel en ook de bank en supermarkt zijn iets van 3 min. lopen. Pinnen is voor mijn gevoel heel veilig: pasje door een ding halen zodat je naar binnen kan, waar je rustig kan pinnen.

De metro naar het centrum is echt een bizar ding, een soort héle oude trein met houten bankjes en schattige oude antieke lampjes metgedempt licht, en mensen die komen gitaar spelenen zingen en kinderen die jongleren, en spulletjes die op je schoot worden gelegd om te verkopen.En vrijgezellenpartys die even komen binnenstormen en keihard zingen en schreeuwen.Ik zal een keer een foto maken! Alleen deze lijn heeft trouwens zo'n grappige oude metro. De deuren kunnen ook onderweg open enzo... en je kan al uitstappen voordat ie helemaal stiltaat. Eén ritje kost 90 pesos cent (delen door 5 voor euro), waar je ook heen gaat.

Verder wel algeheel wennen hier, Spaans om je heen, uitlaatgassen, vreemde geur, etc. ! Morgen ga ik naar de taalschool, ik ga al wat eerder denk ik omdat het ook m'n stageplaats is. Ik zal proberen foto's te plaatsen, weet nog even niet hoe het werkt.

Ik ben benieuwd hoe het gaat deze week, het NL meisje gaat dinsdag weg, de andere huisgenootjes gaan ook weg... Maargoed! er komen vast nieuwe!

:iefs

Suus

Hey Cella! Ouwe vrijster ;-) Meteen weer een vent aan de haak geslagen dus?! Al een beetje wegwijs in de grote stad dus? Succes op de talenschool, ik hoop dat je leuke klasgenoten en collega's hebt! Groetjes uit een stille bieb, je mist hier niks hoor... Succes daar!

Liefs xx Suus

Pasquelle

Hay Cella!

Klinkt al weer goed hoor :)! Lekker chill in je appartementje dus waar alle goede dingen op loopafstand zijn... En leuk dat je al een tour door de stad hebt gehad van je NLse huisgenootje. Alvast succes morgen op je taalschool en natuurlijk heel veel plezier voor de rest in BA!

Dikke kus

Annie

Hé Cellie!!
Leuk verhaal hoor! En leuke foto's! Maar zet jezelf er ook es op ;)
Plaats maar snel weer een verhaal
kus van je zus

Irene

Ciao Cella!

Klinkt allemaal goed en de foto's zien er mooi uit! Zal nog wel eventjes wennen zijn aan alle nieuwe dingen, maar dat gaat vast wel snel :) En mis je mevrouw Luna al ;)? Geniet ervan!

XX Irene