Marcella in Argentinië

Que pasa??

Hola todos!

Hoe is het met jullie? Allemaal Sinterklaascadeautjes gekregen??

Jaja, zelfs hier in Buenos Aires isSint nog even langsgekomen (ja hoe doet die ouwe het toch)Joyce en Anne Marie hadden een perfecte timing om mij op te komen zoeken namelijk, zodat ik er toch écht niet onder uit kon komen, ook dit jaar niet! Deze 2 vriendinntjes uit Nederland zijn tijdens hun rondreis door heel Z-AM 4 daagjes hier langsgeweest. Het mooie Buenos Aires konden ze natuurlijk niet zomaar skippen! In ieder geval erg gezellig gehad! Maar ik had natuurlijk nog meer bezoek, Bart is ook al 4 daagjes langsgeweest. Dat was 4 dagen lang rondstruinen hier, erg veel gezien...! Na 3 weken rondreizen komt hij lekker aanstaande donderdag alweer terug.

Ondertussen ben ik braaf naar mijn stage gegaan en heb ik mijn Spaanse lessen gevolgd, ben ik uitgeweest, heb ik een Argentijnse asado gehad,naar een polo wedstrijd geweest en een beetje genoten van de laatste dingen in Buenos Aires en begonnen met wat souveniertjes in te slaan. En omdat ik eigenlijk vrijwel niks aan handige reisspullen heb meegenomen, moet ik deze week nog snel even wandelschoenen enzo kopen. In Patagonie heb je erg mooie natuur en dat wordt dus ook flink wandelen en klimmen daar! Maar omdat ze zeggen dat het er hard kan waaien, en je vier seizoenen in één dag kan meemaken, mag ik ook nog wel een handige jas gaan kopen. En omdat zehier ook nog eens de beste en mooiste leren jasjes ter wereld verkopen, mag ik hier ook nogsnel naar opzoek gaan, aangezien jehem dan ook op maat kan laten maken. Genoeg te kopen nog, (en uitkijken dat ik nog wat geld overhoud)!

Hetis wel raaromte beseffen dat mijn laatste weekje hier in Buenos Aires is ingegaan. Ik kan me niet voorstellen dat ik straks nooit meer door deze mooie straatjes met overhangende paarse bomen zal lopen, geenmuziekoptredens meer in de metro, geen spontane Argentijnen altijd in voor een praatje, geen empanadas, geen steak....!!

Maar goed, niet te snel, ik zit hier nu namelijk thuis ziek te zijn, met nog een niet afgerond voorbereidend verslag voor me (ja ik weet het, echt heel erg, maar ik had gewoon of geen energie doordeweeks na despaanse geleer en gewerken weekend is weekend! ;) ) Dus niet alles is geweldig! Dus ik gebruik de nationale feestdag, vandaag even als uitziek en stageverslag dagje.

Ik heb onderhad wel veel zin in rondreizen gekregen, dus daar ga ik me nu op voorbereiden. Eerst vlieg ik met Bart naar El Calafate, het zuiden van Patagonie, waar we naar verschillende natuurparken gaan, en onder meer gletsjer gaan bekijken en misschien wel beklimmen, pinguins gaan zien en etc. Daarna vertrekken we naar Bariloche, een ander gebied erg mooi met bergen en meren. Rond oud&nieuw komt Anne mijn zus, dus dan zijn we weer in BA. Dan ga ik samen met haar nog naar de beroemde Iguazu watervallen (de ' devils throat'), naar zoutvlakten, en nog meer.... 5 weken in totaal!

Nou mensen, ik laat jullie nog wat van mijn reisverhalen horen later!

Liefs, muchos besos,

Marcella

lysan

Hey Cellie,

De tijd vliegt echt inderdaad... dat je over 5 weekjes alweer terug bent! Nu nog een laatste weekje spaans leren en dan lekker vakantie vieren! stukken beter dan mijn komende vijf weken... studieplicht roept weer!

xx lysan

Els

Hey Cella,

Nog maar 1 weekje in BA?! Wow wat gaat dat snel! Maar je hebt nog 5 weken reizen tegoed, kan me voorstellen dat je daar ontzettend veel zin in hebt.

Moest wel lachen toen ik las dat je je voorbereidend verslag nog niet af hebt (ik begrijp het goed? het verslag dat je af moest hebben vóór dat je uberhaupt ging?!) Ik heb die ook wel een paar weken te laat ingeleverd, niet een paar maanden!! Haha, goed gedaan Marcella, jij hebt het duidelijk naar je zin daar.

Maar het was zeker wel leuk om Bart weer te zien?! Wat vond hij van BA? Waar is hij nu zelf allemaal geweest? (Mexico?)

Héél veel plezier met je laatste weekje BA en het rondreizen...En succes nog met je laatste stukje stage en je stageverslag...En beterschap. Wordt maar snel beter, want ziek op reis lijkt me niet zo'n goed idee!

Tot over een maandje!!

Pasquelle

Hay Cella!!

Whowie... laatste weekje BA alweer.. tjee man, wat is dat snel gegaan. Gelukkig heb jij je dus prima vermaakt. Super leuk dat AM en Joyce nog langs zijn geweest, gezelligheid!! En natuurlijk leuk dat je Bart weer hebt gezien. Wat vond je van zn kort geschoren koppie ;)?! Maar geniet nog even van je laatste dagen in BA (eerst beter worden natuurlijk) en daarna van je 5 weken rondreizen! Echt geweldig! En zie je over een maandje... ben super benieuwd naar alle verhalen en foto's en dan kan ik je tussendoor ook nog een paar mooie foto's van NY laten zien :) (nog anderhalve week.. joepie!!)

Dikke kus

Selma

hey Marcella,

wat leuk zeg om al je verhalen te volgen. Volgens mij heb je het prima naar je zin. De tijd gaat echt snel voorbij, over 5 weekjes al weer in Nederland! Heel veel plezier nog , en geniet nog van de laatste weken! Ik hoop je snel te spreken als je weer in nederland bent.

liefs Selma

Hanneke

Hey Marcella,

Ja ja, ik heb ook EINDELIJK je site gevonden ;) Wat een mooie verhalen, wat heb je veel gave dingen meegemaakt! Geniet nog lekker van de laatste weken met Bart!!

Liefs Hanneke

Suus

Hey Cella!

Ziekjes?! Oei oei, dat is niet fijn. Hoop dat je gauw beter bent voor je grote reizen! Ik kan me voorstellen dat je straks heimwee krijgt naar BA, je hebt er ook zoveel gezien en gedaan. Misschien dat je niet alles hoeft te missen... een steak is vast in NL ook wel ergens te vinden ;-)
Ja, en ook hier is de Sint langs geweest. Erg gezellig en weer leuke gedichtjes! Heb je de pepernoten op? Nou succes nog even met de laatste dingetjes en geniet van je reis straks!

Ciao ciao! xx

Hey Cella!

Wat lees ik nu... ziekjes geworden? Hebben we toch iets te hard met je gefeest!?!

Wij zijn alweer aangekomen in Chili. El Calafate was leuk (een te klein gat), maar de gletsjer was indrukwekkend. Wij hebben de alternative tour gedaan, maar ik denk dat de mini hike nog gaver is. DAn ga je echt de gletsjer beklimmen met ijshaken onder je schoenen (hij is geloof ik ook wel wat prijzig).

Wij gaa hier weer verder, maar geniet van je laatste daagjes!

Het was gezellig in BA!

xx Joyce

lysanne

Hey cellie!
Je hebt het eerste deel van je reis met Bart er alweer op zitten, of niet? Ben benieuwd naar je verhalen en foto's daarvan. Wilde je alvast een heel gelukkig nieuwjaar wensen en ook aan je zus en Bart. En nog heel veel plezier de laatste weekjes met je zus in Argentinie! Tot snel!!
ps. mijn oude kamer in utrecht was helaas alweer vergeven.

x lysan